Onze visie

Amateurtheater ontwikkelt zich meer en meer van toneelspelen naar theatermaken. Dat stelt eisen aan de spelers, de regisseur en de vormgeving. Regieaanpak, spel en vormgeving vereisen spelers en makers die geïnspireerd worden door de vele mogelijkheden van het theatermaken en performance in overige zin. Theater is voor Mucato geen kunst die zich tussen de schuifdeuren afspeelt, er wordt gestreefd naar producties van kwaliteit.

Theatergroep Mucato is een gemêleerde groep. De leeftijden van de spelers lopen uiteen van 20 – 70 jaar. Mucato maakt elk seizoen een avondvullende productie gericht op een breed publiek in de omgeving van de Haarlemmermeer. De laatste tien jaar richt zich met name op het werk van hedendaagse (Nederlandse) toneelschrijvers. Leidend bij de keuze voor een productie is naast de persoonlijke voorkeuren van de leden, de nieuwe uitdaging die het stuk biedt. Dit zowel vanuit het perspectief van de spelers, als dat van het publiek.. Onderwerpen als speltechniek, thematiek en opbouw kunnen aan die keuze ten grondslag liggen.

Naast het spelen van bestaande toneelstukken heeft Mucato zich beziggehouden met het schrijven en uitvoeren van eigen producties, een speelfilm en we organiseerden twee keer het Festival ter inspiratie.